Lionel Messi utsedd till årets FIFA-lag för 16:e året i rad– Vad säger Ronaldinho?

Den 28 februari 2023, vid FIFA:s prisceremoni, valdes Messi som bär Lionel Messi tröja till Årets FIFA-lag 16 år i rad sedan 2007, vilket gör honom till den spelare som har valts till Årets FIFA-lag flest gånger, vilket skapar ett historiskt rekord. Och i år har Barcelona återigen ingen spelare som valts ut till årets bästa laguppställning. (FIFA är ett internationellt fotbollsförbund, initierat av Belgien, Frankrike, Danmark, Sverige, Nederländerna, Schweiz och Spanien, grundat den 21 maj 1904 i Paris, Frankrike, med 209 medlemmar, och är medlem i General Federation of International Federations).

Ronaldinho skrev i sina gratulationer på sociala medier: ”Grattis till Messi, världens bästa spelare!”.

Ronaldinho, från Barcas dåvarande nummer 10, en av de tekniskt vackraste spelarna genom tiderna, sade efter att ha bevittnat Messis första träningspass med första laget att grabben, som var sju år yngre än han själv, skulle bli en bättre spelare än han själv. Den 1 maj 2005 var Messi 17 år, 10 månader och 7 dagar gammal när han gjorde sitt första La Liga-mål med en fantastisk assist från ingen mindre än Ronaldinho.

När Ronaldinho var i negativ press hävdade Messi alltid: ”Ronaldinho är väldigt speciell för mig, sedan jag blev uppflyttad till första laget har han gett mig stor hjälp, han stöttar mig, uppmuntrar mig, ger mig många råd, i svåra tider är han alltid den förste att hjälpa mig”. Messi är inte en man av ord, han är mer van att uttrycka sig genom handlingar. I 2:0-segern mot Rangers i Champions League passade Messi upprepade gånger bollen till Ronaldinho, vars form var på väg att sjunka. Enligt statistiken gjorde Messi totalt 25 passningar till Ronaldinho som bär den fotbollströjor med tryck i den matchen, men bara 2 passningar till sin andra partner Henry.

En brasilianare och en argentinare kommer från två länder som är ärkerivaler inom fotbollen. De är lagkamrater och var ursprungligen ännu mer rivaler på planen. Den tid som Ronaldinho och Messi tillbringade tillsammans var faktiskt bara fem korta år i Barca från 2003 till 2008. Deras vänskap är dock otroligt stark, ända fram till idag. Relationen mellan Ronaldinho och Messi överskrider dock positionsstriden och åldersskillnaden. Det enda som kan förklaras är förmodligen sympati mellan genier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *